Toon categorieën

Aanvragen offerte

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan

Laminaat

Voor een mooie degelijke laminaatvloer is Snoek de juiste keuze.

Met ons enorme aanbod scherp geprijsde laminaatvloeren kunt u het natuurlijke effect van echt hout of steen nu ook uw eigen huis binnenhalen. Wij leveren laminaat in verschillende dessins die variëren van eikenhout tot zeer glad leisteen. Zo heeft u altijd de keuze uit de beste laminaatvloeren die uw ruimte er fantastisch uit zullen laten zien. De keuze voor laminaat biedt u naast de vele dessins ook nog een makkelijke oplossing. Laminaat is namelijk naast praktisch ook nog eens eenvoudig te leggen.

Wetenswaardigheden over kliklaminaat

Er zijn zeer veel verschillende soorten kliksystemen. Dit heeft te maken met het patentrecht. Er zijn kliksystemen die met een duidelijke vergrendeling werken. Deze worden onder een hoek van 45 graden in elkaar gebracht en vervolgens vergrendeld achter een nok door de panelen omlaag te drukken.

Er zijn ook kliksytemen die gebruik maken van een knelverbinding. Deze worden tegen elkaar aangelegd en horizontaal dichtgeslagen.

Toplaag

De transparante toplaag van het laminaat is doorgaans gemaakt van melaminehars welke onder hoge druk en temperatuur over de fotolaag wordt aangebracht. De slijtvastheid van deze toplaag is medebepalend voor de levensduur van uw laminaatvloer. Het is niet altijd zo dat hoe hoger de slijtwaarde hoe hoger de krasvastheid is. Ieder laminaat krast in meer of mindere mate.
De slijtwaarde heeft in principe niets met de slagvastheid van het laminaat te maken. Dit wordt bepaald door de tussenlaag.

Bij laminaten met een volledig gladde toplaag zullen de krassen eerder opvallen dan bij een laminaat met voelbare houtstructuur. Bij deze laminaten is de glans onderbroken door de ingeperste houtstructuur. Optisch blijven de vloeren dan ook langer mooi. Er bestaan laminaten met gematigde en laminaten met grove houtstructuur.
Tevens zijn de aansluitnaden minder opvallend door de houtstructuur. Daarnaast is de kleur dieper en warmer om te zien.
Sommige fabrikanten (bijvoorbeeld Balterio en Berryfloor) brengen onder de fotolaag nog een extra krachtlaag aan. Dit is om de slagvastheid van de vloer nog verder te vergroten.

Op laminaatvloeren wordt door ons een garantie verstrekt van 10 tot soms wel 25 jaar afhankelijk van de soort die u kiest. Kiezen is bij ons makkelijk; u kunt altijd één of 2 stalen in bruikleen meenemen naar huis om te kijken of de kleur past bij de rest van uw interieur.

Laminaatproducenten maken gebruik van zgn. gebruikersklassen:

  • Klasse 2.1 = licht huishoudelijk gebruik
  • Klasse 2.2 = middelmatig huishoudelijk gebruik
  • Klasse 2.3 = intensief huishoudelijk gebruik
  • Klasse 3.1 = licht commercieel gebruik
  • Klasse 3.2 = middelmatig commercieel gebruik
  • Klasse 3.3 = zwaar commercieel gebruik

Snoek heeft gekozen voor 5 merken die de beste kwaliteiten bieden tegen een zeer concurrerende prijs:

Berryfloor, Tarckett, Meister vloeren, Beautifloor, Castell en onze eigen collectie laminaat.

Geen producten in deze categorie